ПЕСЪЧИНКА В ПЯСЪКА

by - февруари 07, 2018





Песъчинката се носеше безволно, дирижирана от водната стихия. Тя решаваше съдбата й. А съдбата ѝ щеше да се промени в меката сърцевина между две твърди черупки. Напълно отдадена на водата, тя ѝ се довери, когато се промъкна между месестите краища. Плъзгаше се по гладката повърхност без да осъзнава, че нейното удоволствие я наранява. Но вместо това мидата не ѝ отвърна с грубост, а нежно започна да я обгръща със седеф. Както се обгръща любим човек. Отдавна я чакаше. Мидата бе забелязала потенциала ѝ преди самата тя да го е осъзнала. Така малката невзрачна песъчинка, подкрепена с любовта на мидата, започна да става все по-голяма и по-скъпа. От любовта им се роди красива перла.



Понякога така стават нещата.



По запотените чаши се отбелязаха отпечатъците на момичетата. Мия и Злати се радваха на задушевната атмосфера и студеното вино.

- Е, няма ли да се похвалиш нещо? - дяволитата усмивка на лицето на Злати бе знак, че очаква пикантна информация.

- Не се сещам с какво.

- Не ме лъжи. Знам, че си имаш приятел.

- Тогава няма какво да ти се хваля. - Мия беше от онзи тип момичета, които пазеха интимните си отношения в тайна. За нея любовта трябва да се изживява, а не коментира.

Мия вдигна чаша с надежда поредната глътка вино да поведе разговора в друга посока.

- Кажи ми нещо за него. - не отстъпваше Злати.

- Не мисля, че мога да го опиша.

- Добре, кажи ми тогава с какво те спечели.

- С малките жестове. С това, че е възпитан, че е мил. С романтичните прояви. - на лицето на Мия грейна усмивка, която се пораждаше само от истинската любов.

- Даваш ми песъчинка от пясъка.

- Виждайки     изящната перла никой не подозира, че     в сърцевината ѝ се намира малка песъчинка,     която е обичана.


You May Also Like

0 коментара

instagram